Benijofar, Benijofar

Price   € 319.900

Description

De gemeente Benijofar grenst aan Rojales en met iets meer dan 4 km² ook direct één van de kleinste gemeenten in deze regio. De naam Benijofar is in het Arabisch, yauhar, hetgeen “zoon van de parel” betekent, wat waarschijnlijk verwijst naar de Arabische familienaam Yauh ofwel naar een orografisch reliëf in de vorm van een parel. Het lot van het dorpje is onherroepelijk verbonden aan de rivier Segura waaraan niet alleen zijn rijkdom te wijten is, maar ook zijn tegenspoed.

De grote overstroming in 1957 vernielde het dorp en doodde veel van zijn inwoners. Nu heeft men de gekanaliseerde rivier volledig onder controle en is het een bron van inkomsten voor Benijofar. De belangrijkste inkomstenbron is landbouw en dan met name het kweken van groenten en fruit, die verkocht worden op de diverse markten in de provincie Alicante..

Maar ook toerisme is een steeds belangrijkere inkomstenbron. In de met de buurgemeente Rojales gedeelde woonwijk Benimar zijn de laatste jaren duizenden villa´s gebouwd, welke voornamelijk door Engelsen en Nederlanders zijn aangekocht als tweede woning. Hierdoor is ook het winkelaanbod flink uitgebreid en telt het dorp een viertal grote supermarkten. Voorts vindt men in Benijófar een paar gezellige dorpspleintjes, wandelroutes en parken.

Details

Transfer

Price
€ 319.900
Decoration
Fully furnished
Status
Available
Zipcode
3010

Build

House type
Villa, Detached house
Build type
Development
Build year
2020

Surface and volume

Living surface
121m²
Plot surface
192m²

Layout

Rooms
4
Bedrooms
3
Bathrooms
2
Facilities
Outdoor pool

Exterior areas

Location
Near quiet road, By the sea, Near golf course, Near shops

Location

[ { "lat": 38.0780282, "lng": -0.7378367 } ]

INTERESTED IN THIS PROPERTY?

Fill in your details and we will contact you as soon as possible for an appointment or more information.

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms